Licencētās makšķerēšanas organizēšana Vaidavas ezerā

Valmieras novada pašvaldība

Informācija atjaunota 29.01.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz pakalpojumu.
Fiziskās personas Saņēmēji

Licencētā makšķerēšana tiek organizēta saskaņā ar nolikumu par licencēto maksķerēšanu Vaidavas ezerā 2024. un 2025. gadā. Licencētā makšķrešana noteikta Vaidavas ezera teritorijā un no tā iztekošās Strīķupes posmā no Vaidavas ezera līdz autoceļa V192 Vaidava-Rubene tiltam.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    Makšķerēt ezerā var no krasta, laivas vai ledus, iegādājoties elektronisku licenci tīmekļvietnē manacope.lv vai mobilajā lietotnē “Mana Cope”. Licenču veidi un cenas: vienas dienas licence – 4 EUR; vienas nedēļas licence – 8 EUR; viena mēneša licence – 15 EUR; gada licence – 30 EUR. Pieejama gada bezmaksas licence: Vaidavas ezera piekrastes zemju īpašniekiem; bērniem un pusaudžiem līdz 16 gadiem; personām, vecākām par 65 gadiem; politiski represētajiem; personām ar invaliditāti; personām no ģimenēm, kurām piešķirta Latvijas Goda ģimenes apliecība. Vienai personai atļauts lomā paturēt divas līdakas, divus zandartus, divus zušus, bet citu sugu zivis - atbilstoši Makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību noteikumiem. Visiem licenču īpašniekiem pēc loma paturēšanas jāreģistrē loms, norādot datumu, zivju sugu, loma lielumu (zivju skaitu, svaru), iesniedzot datus mana.cope.lv vai mobilajā lietotnē "Mana Cope". Makšķernieka pienākums - piecu dienu laikā pēc licences derīguma termiņa beigām iesniegt lomu uzskaites pārskatu. Dodoties makšķerēt, jāņem līdzi personu apliecinošu dokumentu un makšķerēšanas, vēžošanas un zemūdens medību karti.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Valmieras novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000043403
    Papildu informācija:
    "Vaidavas ezera pārvalde", Skolas iela 1, Vaidava, Vaidavas pagasts, Valmieras novads, LV-4228, tel. nr.: 29334625, edmunds.norge@gmail.com

Pakalpojumu kanāli: