Atļauja ielu tirdzniecībai publiskā vietā (Smiltenes novads)

Smiltenes novada pašvaldība

Informācija atjaunota 16.09.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Komersanti, Fiziskās personas, Juridiskās personas Saņēmēji
Maksas pakalpojums
Apliecināta identitāte Autentifikācijas līmenis

Ielu tirdzniecība ir preču pārdošana ar pašvaldību saskaņotās publiskās vietās, tajā skaitā tirdzniecība no pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta. Publiska vieta ir jebkura vieta ārpus ēkas un pastāvīgās tirdzniecības vietas, kura neatkarīgi no tās īpašuma formas ir pieejama patērētājiem.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    Pakalpojuma pieprasīšana Lai saņemtu atļauju ielu tirdzniecībai publiskā vietā, tirdzniecības dalībnieks aizpilda un iesniedz iesnieguma veidlapu. Papildus pievieno šādus dokumentus: 1) saskaņojums ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju – privātpersonu – vai valsts īpašumā esošā nekustamā īpašuma valdītāju par paredzēto tirdzniecību, ja tirdzniecība tiks veikta minētajā nekustamajā īpašumā; 2) saskaņojums ar Valsts akciju sabiedrību "Latvijas Valsts ceļi" (ja ielu tirdzniecība tiek veikta fiziskajām/juridiskajām personām piederošajos nekustamajos īpašumos valsts nozīmes autoceļu aizsargjoslas teritorijās); 3) saskaņojums ar pasākuma rīkotāju par tirdzniecības veikšanu pasākuma norises laikā un vietā, ja tirdzniecība paredzēta attiecīgā pasākuma norises laikā un vietā, izņemot gadījumu, ja pasākuma rīkotājs ir Smiltenes novada pašvaldība vai tās dibināta iestāde; 4) pārvietojamā mazumtirdzniecības punkta kustības maršruts un laiks, ja tirdzniecība paredzēta vairākās publiskās vietās. Pakalpojuma apmaksa Rēķins tiek sastādīts pēc iesnieguma sniegtās informācijas atbilstoši saistošajiem noteikumiem Nr. 14/24 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība, iekasētas nodevas par ielu tirdzniecību un piešķirts tirgus statuss Smiltenes novadā". Nodeva ieskaitāma Pašvaldības norēķinu kontā: Smiltenes novada pašvaldība Reģistrācijas numurs: 90009067337 Bankas konts: LV75UNLA0050014255591 Bankas nosaukums: AS SEB banka Bankas kods: UNLA2X Pakalpojuma saņemšana Atļauja tiek izsniegta 5 darba dienu laikā pēc rēķina apmaksas un izdota atbilstoši iesniegumā norādītajam veidam: - elektroniski ( e-adresē vai e-pastā) - klātienē - pa pastu

  • 1.
    Maksājumu informācija
    Maksājuma piezīmes:
    Rēķins tiek nosūtīts uz iesniegumā minēto e-pasta adresi.
  • 1.
    Dokumenti un veidlapas

    Pašvaldība var pieprasīt, lai tirdzniecība tiktu pārtraukta un konkrētā vieta atbrīvota uz laiku, par to informējot atļaujas saņēmēju, šādos gadījumos: 1) saistībā ar veicamajiem neatliekamajiem remontdarbiem – ūdensvada remontu, ēkas fasādes remontu, ietves vai ielas seguma remontu; 2) saistībā ar paredzētiem publiskiem pasākumiem, kurus saskaņojusi Pašvaldība; 3) ja tas nepieciešams Pašvaldības projektu realizācijai.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Pašvaldības izpilddirektora vai Pašvaldības attiecīgās pagasta/pagastu apvienības pārvaldes vadītāja izdoto administratīvo aktu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Pašvaldības domē. Pašvaldības domes izdoto administratīvo aktu vai tās faktisko rīcību var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Smiltenes novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90009067337
    Papildu informācija:
    Smiltenes novada pašvaldība - 64707588, 25913100

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Pakalpojuma sniedzēja atrašanās vieta:
    Smiltenes novada pašvaldība
    Adrese:
    Dārza iela 3, Smiltene, Smiltenes nov., LV-4729
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00
    Otrdiena 08:00 - 17:00
    Trešdiena 08:00 - 17:00
    Ceturtdiena 08:00 - 17:00
    Piektdiena 08:00 - 16:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -