Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinuma izsniegšana (Kuldīgas novads)

Kuldīgas novada pašvaldība

Informācija atjaunota 05.01.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Fiziskās personas Saņēmēji

Pedagoģiski medicīniskās komisijas kompetencē ir sniegt atzinumu par atbilstošāko pirmsskolas izglītības programmu vai speciālo pirmsskolas izglītības programmu, speciālās pamatizglītības programmu izglītojamajiem ar garīgās attīstības traucējumiem, mācīšanās traucējumiem, valodas traucējumiem vai garīgās veselības traucējumiem saskaņā ar Ministru kabineta noteikumos Nr. 709 "Noteikumi par pedagoģiski medicīniskajām komisijām" noteikto. Uz Pedagoģiski medicīnisko komisijas sēdi nepieciešams pieteikties iepriekš, zvanot uz tālruņa numuru +371 63322238 vai +371 27842333 vai piesakoties klātienē - Kuldīgas novada Izglītības pārvaldes telpās, Baznīcas ielā 9 (2. stāvā), Kuldīgā.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Izglītojamā pieteikšana komisijas sēdei notiek klātienē vai ar elektroniskās saziņas līdzekļu starpniecību. Izglītojamā vecāks (-i) raksta iesniegumu Kuldīgas novada domes Pedagoģiski medicīniskajai komisijai, kurā lūdz komisijā izvērtēt izglītojamā intelektuālās spējas un mācīšanās grūtību iemeslus. Izglītojamā intelektuālo spēju diagnostika, zināšanu un prasmju izvērtējums jāveic pirms komisijas sēdes pie komisijas speciālistiem (logopēda, speciālās izglītības pedagoga, psihologa). Nepieciešamie dokumenti: medicīniskie dokumenti un izglītības iestādes informācija par izglītojamo vai izglītojamā raksturojums, kuri sagatavoti ne agrāk kā vienu mēnesi pirms komisijas sēdes. Ja izglītojamais komisiju apmeklē atkārtoti, kopā ar izglītības iestādes informāciju jāiesniedz individuālais izglītības plāns. 2. Pakalpojuma apstrāde Komisijas sēdes notiek pēc nepieciešamības, pamatojoties uz pilngadīga izglītojamā vai vecāku iesniegumu vai bāriņtiesas lēmumu un izglītojamā, vecāku vai bāriņtiesas iesniegtajiem speciālistu atzinumiem visa gada garumā. Izglītojamais kopā ar vecākiem apmeklē komisijas speciālistus. 3. Komisijas atzinuma saņemšana Izglītojamais kopā ar vecākiem apmeklē komisijas noslēguma sēdi, kurā, pamatojoties uz speciālistu atzinumiem, vienojas par atbilstošāko izglītības programmu izglītojamajam. Pamatojoties uz pilngadīgā izglītojamā, vecāku, bāriņtiesas vai Komisijas locekļu iesniegumu, strīdu gadījumā, kas saistīts ar Komisijas sniegto atzinumu, Valsts pedagoģiski medicīniskā komisija var atkārtoti izvērtēt izglītojamā veselības stāvokli, spējas un attīstības līmeni un sniegt atkārtotu atzinumu par izglītojamajam atbilstošāko izglītības programmu. Pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinums tiek izsniegts klātienē komisijas sēdes dienā.

  • 1.
    Dokumenti un veidlapas

    Saziņai telefoniski: +371 25484293; +371 63350635. Izglītojamo uz komisiju piesaka tikai bērna vecāks vai pilnvarota persona, aizpildot iesniegumu. Ja vecāki nepiekrīt pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas sniegtajam atzinumam, pēc vecāku pieprasījuma izglītojamā spējas un veselības stāvokli atkārtoti izvērtē Valsts pedagoģiski medicīniskā komisija. Līdz 2023. gada 9. jūnijam izsniegtie valsts komisijas un pašvaldību komisiju atzinumi par atbilstošāko speciālās izglītības programmu, izņemot speciālās pamatizglītības programmu izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem, mācīšanās traucējumiem, valodas traucējumiem vai garīgās veselības traucējumiem, ir derīgi bez termiņa ierobežojuma. Līdz 2023. gada 9. jūnijam izsniegtie valsts komisijas un pašvaldību komisiju atzinumi par atbilstošāko speciālās pamatizglītības programmu izglītojamiem ar garīgās attīstības traucējumiem, mācīšanās traucējumiem, valodas traucējumiem vai garīgās veselības traucējumiem ir derīgi līdz 2025. gada 31. augustam.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Kuldīgas novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000035590
    Papildu informācija:
    pakalpojumu nodrošina Kuldīgas novada Izglītības pārvalde; adrese: Baznīcas iela 9, Kuldīga, Kuldīgas novads, LV-3301; tālruņa numurs: +371 25484293, +371 63350635

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Citi klātienes kanāli:
    Kuldīgas novada pašvaldības iestāde "Kuldīgas novada Izglītības pārvalde"
    Adrese:
    Baznīcas iela 9, Kuldīga, Kuldīgas nov., LV-3301
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00
    Otrdiena 08:00 - 17:00
    Trešdiena 08:00 - 17:00
    Ceturtdiena 08:00 - 17:00
    Piektdiena 08:00 - 16:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -