Finansiāls atbalsts jaunuzņēmumiem darbinieku atalgojumam

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra

Informācija atjaunota 02.11.2023.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi

Ņemot vērā, ka Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likuma programmā augsti kvalificētu darba ņēmēju piesaistei piešķirtais finansējums ir gandrīz beidzies, vēršam uzmanību, ka tuvākajā laikā tiks pārtraukta projektu pieņemšana. Savukārt programmā fiksētā maksājuma veikšanai un iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaidei projektu pieņemšana turpinās. Pakalpojums nodrošina finansiāla atbalsta saņemšanu vienā no piedāvātajām atbalsta programmām : ES struktūrfondu atbalsts augsti kvalificētu darba ņēmēju piesaistei, kas 45% apmērā kompensē uzņēmuma darbinieku atalgojuma izmaksas. vai Valsts atbalsts valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu likmei (fiksētais maksājums) un iedzīvotāju ienākuma nodokļa atlaidei, t.i., par atbalstīto darbinieku tiek maksāts samazināts VSAOI un netiek maksāts IIN. Atbalstu var saņemt uzņēmums, kas atbilst Jaunuzņēmumu darbības atbalsta likuma prasībām. Sīkāka informācija pieejama: http://www.liaa.gov.lv/lv/fondi/2014-2020/jaunuznemumu-atbalsta-programmas

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Lai pieprasītu pakalpojumu, jāaizpilda LIAA adresēts projekta pieteikums. Projekta pieteikumu var iesniegt, parakstot to ar drošu elektronisko parakstu, pievienojot laika zīmogu un nosūtot uz oficiālo LIAA e-pastu, nosūtot uz LIAA e-adresi vai nosūtot pa pastu. Iesniedzams dokuments: Projekta pieteikuma veidlapa un Ministru kabineta 2017.gada 1.marta noteikumos Nr.74 “Jaunuzņēmumu atbalsta programmu pieteikšanas un administrēšanas kārtība” norādītie papildu iesniedzamie dokumenti. 2. Pakalpojuma saņemšana Pēc projekta pieteikuma izvērtēšanas atbilstoši noteiktajiem kritērijiem jaunuzņēmumu darbības vērtēšanas komisija pieņem lēmumu par programmas atbalsta piešķiršanu vai atteikumu to piešķirt. Augsti kvalificētu darba ņēmēju piesaistes gadījumā, ja ir pieņemts pozitīvs lēmums, tiek parakstīts līgums par atbalsta saņemšanu, un klients var iesniegt starpposma/noslēguma pārskatu. Pēc starpposma/noslēguma pārskata izvērtēšanas atbilstoši noteiktajiem kritērijiem LIAA nosaka faktiskā apmēru un veic tā izmaksu uz atbalsta saņēmēja norādīto bankas kontu. Nodokļu atvieglojumu atbalsta gadījumā klients pēc projekta īstenošanas perioda iesniedz noslēguma pārskatu.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Lēmumu par atbalsta programmas piešķiršanu vai atteikumu piešķirt nosacījumu var apstrīdēt Ekonomikas ministrijā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas iesniedzot iesniegumu LIAA.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
    Reģistrācijas numurs:
    90001739473

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Citi kanāli
    Pasts:
    Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra
    Adrese:
    Pērses iela 2, Rīga, LV-1011
    Darba laiki:
    Pirmdiena -
    Otrdiena -
    Trešdiena -
    Ceturtdiena -
    Piektdiena -
    Sestdiena -
    Svētdiena -