Akcīzes nodokļa nodrošinājumam iemaksātās drošības naudas atmaksa

Valsts ieņēmumu dienests

Informācija atjaunota 06.03.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz jaunu lapu
Fiziskās personas, Juridiskās personas Saņēmēji

Iesniegums, kuru Valsts ieņēmumu dienestā (VID) iesniedz komersants, lai saņemtu par akcīzes nodokļa nodrošinājuma reģistrācijai iemaksātās drošības naudas atmaksu vai ieskaitīšanu valsts budžetā, vai novirzīšanu citu nodokļu vai valsts nodevu maksājumu parādu segšanai.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Iesniegums ir sagatavojams brīvā formā un to var iesniegt: - elektroniski VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), izvēloties sadaļu "Dokumenti" – "No veidlapas" – "Informācija Valsts ieņēmumu dienestam" – "Informācija VID Nodokļu pārvaldes Akcīzes daļai"; - nosūtot uz e-pasta adresi:vid@vid.gov.lv parakstītu ar drošu elektronisko parakstu; - klātienē jebkurā VID klientu apkalpošanas centrā; - nosūtot pa pastu: VID, Talejas iela 1, Rīga, LV- 1978. Iesniegums vispārējam akcīzes nodokļa nodrošinājumam iemaksātā drošības naudas atmaksai iesniedzams ne ātrāk kā 6 mēnešus pēc nodrošinājuma apliecības pārreģistrācijas vai apliecības spēka zaudēšanas. Iesniegums tiek izskatīts 10 darbdienu laikā, ja nav uzsākts nodokļu audits vai datu atbilstības pārbaude. 2. Pakalpojuma saņemšana Lēmums iesniedzējam tiek nosūtīts elektroniski VID EDS. Ja iesnieguma iesniedzējs nav EDS lietotājs, iesniedzēja iesniegumā norādītā veidā.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Lēmumu viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas var apstrīdēt VID ģenerāldirektoram, rakstveida iesniegumu: 1) iesniedzot VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS); 2) nosūtot pa pastu uz adresi Talejas iela 1, Rīga, LV-1978; 3) izmantojot drošu elektronisko parakstu, nosūtot to uz VID e-pasta adresi vid@vid.gov.lv.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Valsts ieņēmumu dienests
    Reģistrācijas numurs:
    90000069281
    Papildu informācija:
    Talejas iela 1, Rīga, LV-1978, +371 67120000, vid@vid.gov.lv, www.vid.gov.lv

Pakalpojumu kanāli: