Atļaujas izsniegšana reklāmu un citu informatīvo materiālu izvietošanai (Dienvidkurzemes novads)

Dienvidkurzemes novada pašvaldība

Informācija atjaunota 19.09.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Fiziskās personas, Juridiskās personas Saņēmēji
Maksas pakalpojums

Reklāmas, reklāmas objekta, izkārtnes un mobilās reklāmas izvietošanai publiskā vietā vai vietā, kas vērsta pret publisku vietu Dienvidkurzemes novadā, ir jāsaņem reklāmas izvietošanas atļauja. Patvaļīga reklāmas izvietošana ir aizliegta.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Lai saņemtu reklāmas izvietošanas atļauju Dienvidkurzemes novada Būvvaldē jāiesniedz iesniegums (sk. veidlapu „Iesniegums reklāmas/reklāmas objekta izvietošanas atļaujas saņemšanai”) un reklāmas vai reklāmas objekta projekts. Reklāmas vai reklāmas objekta projekts sastāv no: 1) īpašuma tiesību apliecinošs dokuments vai lietošanas tiesību apliecinošs dokuments (nomas līgums); 2) Reklāmas grafiskā daļa (novietojuma plāns un vizuālās skices vai fotomontāžas, norādot izmērus un mērogu); 3) Saskaņojums ar VAS “Latvijas valsts ceļi” (ja objektu izvietos gar ceļu un tas atradīsies ceļa aizsargjoslā). 2. Pakalpojuma apmaksa Nodevas apmērs noteikts Dienvidkurzemes novada domes 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 2022/17 "Par pašvaldības nodevu par reklāmas izvietošanu Dienvidkurzemes novadā". Dienvidkurzemes novada pašvaldības Finanšu un grāmatvedības daļa sagatavo paziņojumu par nodevu un nosūta to divu darbdienu laikā pēc izvietošanas atļaujas sagatavošanas. 3. Pakalpojuma saņemšana Dienvidkurzemes novada Būvvalde izskata reklāmas vai reklāmas objekta projektu un septiņu darbdienu laikā (10 darbdienu laikā, ja nepieciešams Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas saskaņojums) pieņem vienu no šādiem lēmumiem: 1) par reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas atļaujas izsniegšanu (ar nosacījumiem vai bez tiem); 2) par atteikumu izsniegt reklāmas vai reklāmas objekta izvietošanas atļauju. Reklāmas izvietošanas atļauju Būvvalde izsniedz pēc reklāmas nodevas samaksas.

  • 1.
    Maksājumu informācija
    Maksājuma piezīmes:
    Nodevas apmērs noteikts Dienvidkurzemes novada domes 2022. gada 26. maija saistošajos noteikumos Nr. 2022/17 "Par pašvaldības nodevu par reklāmas izvietošanu Dienvidkurzemes novadā".
    Saite uz cenrādi:
  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Dienvidkurzemes novada Būvvaldes lēmumus var apstrīdēt Dienvidkurzemes novada pašvaldības domē. Dienvidkurzemes novada pašvaldības domes lēmumu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Dienvidkurzemes novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000058625
    Papildu informācija:
    Dienvidkurzemes novada Būvvalde, buvvalde@dkn.lv , +371 26436734

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Iestādes KAC:
    Dienvidkurzemes novada Būvvalde
    Adrese:
    Parka iela 2, Lieģi, Tadaiķu pag., Dienvidkurzemes nov., LV-3447
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:30 - 17:00
    Otrdiena 08:30 - 19:00
    Trešdiena 08:30 - 17:00
    Ceturtdiena 08:30 - 17:00
    Piektdiena 08:30 - 14:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -