Jauna uzņēmuma, komersanta, tā filiāles reģistrācija

Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs

Informācija atjaunota 22.11.2023.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz pakalpojumu.
Maksas pakalpojums

Pakalpojums nodrošina uzņēmuma, komersanta vai to filiāļu (sabiedrība ar ierobežotu atbildību, akciju sabiedrība, indviduālais komersants, pilnsabiedrība, komandītsabiedrība, ārvalstī reģistrēta komersanta filiāle, Latvijā reģistrēta komersanta filiāle, kooperatīvā sabiedrība, individuālais uzņēmums, zemnieka saimniecība, zvejnieka saimniecība, uzņēmuma filiāle) reģistrāciju atbilstoši normatīvajam regulējumam.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Izmanto registrs.ur.gov.lv Uzņēmumu reģistrā dokumentus reģistrācijai iespējams iesniegt elektroniski. Lai saprastu, kurš elektroniskais iesniegšanas kanāls jāizvēlas – e-pakalpojums vai e-pasts - lūdzam savu pakalpojumu meklēt pakalpojumu detalizētajā sarakstā https://www.ur.gov.lv/media/1530/elektronisko_pieteikumu_iesniegsanas_kanali.pdf Paralēli arī tiek aktualizēta informācija pie katra reģistrācijas pakalpojuma apraksta https://www.ur.gov.lv/lv/registre/ > Reģistrē > Uzņēmumu vai komersantu/Organizāciju > SIA/biedrība u.c. > solis “Iesniedz dokumentus” Uzņēmumu reģistra pakalpojumu portāla registrs.ur.gov.lv ietvaros iespējams iesniegt pieteikumu Uzņēmumu reģistrā par jauna komersanta (piem., SIA), uzņēmuma (piem., zemnieku saimniecība), organizācijas (piem., biedrība) vai līguma (piem., laulību līgums) reģistrāciju, kā arī pieteikt reģistrācijai izmaiņas (izņemot reorganizāciju), maksātnespēju, likvidāciju un līguma izbeigšanu. Instrukciju par e-pakalpojuma lietošanas noteikumiem un nosacījumiem pakalpojumu portālā atradīsi https://help.ur.gov.lv/ Par tehniskām problēmām e-pakalpojuma pieprasīšanas gaitā vai problēmām ar autentificēšanos, kā arī, ja nepieciešama informācija par iesniedzamajiem dokumentiem, valsts nodevas apmēru, termiņiem, lūdzam zvanīt pa tālruni 67031703 vai rakstīt e-pastā: pasts@ur.gov.lv. Piesakot problēmu saistībā ar e-pakalpojuma lietošanu, jānorāda lietotāja vārds, uzvārds, incidenta datums un laiks, izmantotais interneta pārlūks.

  • 1.
    Maksājumu informācija
    Maksājuma piezīmes:
    Samaksa par e-pakalpojumu registrs.ur.gov.lv tiešsaistē.
  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Iespēja apstrīdēt valsts notāra pieņemto lēmumu, iesniedzot iesniegumu LR Uzņēmumu reģistra Galvenajam Valsts notāram 1 mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās brīža.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs
    Reģistrācijas numurs:
    90000270634
    Papildu informācija:
    Ja nepieciešama informācija par iesniedzamajiem dokumentiem, valsts nodevas apmēru, termiņiem, lūdzam zvanīt pa tālruni 67031703 vai rakstīt e-pastā: pasts@ur.gov.lv vai mājaslapā www.ur.gov.lv

Pakalpojumu kanāli: