Atļauja izbraukuma tirdzniecībai ar alkoholiskajiem dzērieniem sabiedrisko pasākumu norises vietā (Smiltenes novads)

Smiltenes novada pašvaldība

Informācija atjaunota 16.09.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Komersanti, Juridiskās personas Saņēmēji
Maksas pakalpojums
Apliecināta identitāte Autentifikācijas līmenis

Tirdzniecības atļauju alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai izbraukuma tirdzniecībā sabiedriskos pasākumos var saņemt komersanti, kuri ir saņēmuši speciālo atļauju (licenci) alkoholisko dzērienu tirdzniecībai. Pašvaldība atļauju izsniedz tirdzniecībai sabiedrisko pasākumu norises vietās – svētkos, koncertos, gadatirgos, sporta vai atpūtas, izklaides un citos līdzīgos pasākumos. Tā tiek izsniegta uz pieprasīto laika periodu, bet ne ilgāk par pasākuma norises laiku. Atļauju neizsniedz reliģisko svētku un pasākumu, bērnu un skolēnu svētku un pasākumu norises vietā.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    Pakalpojuma pieprasīšana Lai saņemtu atļauju ielu tirdzniecības vietas iekārtošanai tirdzniecības dalībnieks aizpilda un iesniedz iesnieguma veidlapu. Papildus iesniegumam pievieno šādus dokumentus: 1. Saskaņojums ar pasākuma organizatoru. 2. Saskaņojumu ar nekustamā īpašuma īpašnieku vai tiesisko valdītāju par paredzēto tirdzniecību. 3. Ar tirdzniecības organizatora parakstu apstiprināta tirdzniecības vietu shēma (norādot mērogu). 4. Komersanta reģistrācijas apliecības kopija. 5. Speciālā atļauja (licence) alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai vai speciālā atļauja (licence) alus mazumtirdzniecībai, ja tirgo alu. 6. Tirdzniecības dalībnieka apliecinājums, ka Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskās ierīces vai iekārtas tehniskās pases vai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētas kvītis. Pakalpojuma apmaksa Rēķins tiek sastādīts pēc iesnieguma sniegtās informācijas atbilstoši saistošajiem noteikumiem Nr. 14/24 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība, iekasētas nodevas par ielu tirdzniecību un piešķirts tirgus statuss Smiltenes novadā". Nodeva 50 % apjomā no noteiktās likmes tiek piemērota komersantiem, kuru juridiskā adrese ir reģistrēta Smiltenes novadā. Nodeva ieskaitāma Pašvaldības norēķinu kontā: Smiltenes novada pašvaldība Reģistrācijas numurs: 90009067337 Bankas konts: LV75UNLA0050014255591 Bankas nosaukums: AS SEB banka Bankas kods: UNLA2X Pakalpojuma saņemšana Atļauja tiek izsniegta 5 darba dienu laikā pēc rēķina apmaksas un izdota atbilstoši iesniegumā norādītajam veidam: - elektroniski ( e-adresē vai e-pastā) - klātienē - pa pastu

  • 1.
    Maksājumu informācija
    Maksājuma piezīmes:
    Rēķins tiek sastādīts pēc iesnieguma sniegtās informācijas atbilstoši saistošajiem noteikumiem Nr. 14/24 "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecība, iekasētas nodevas par ielu tirdzniecību un piešķirts tirgus statuss Smiltenes novadā".
  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Pašvaldības izpilddirektora vai Pašvaldības attiecīgās pagasta/pagastu apvienības pārvaldes vadītāja izdoto administratīvo aktu vai faktisko rīcību var apstrīdēt Pašvaldības domē. Pašvaldības domes izdoto administratīvo aktu vai tās faktisko rīcību var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Smiltenes novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90009067337
    Papildu informācija:
    Tālr. 64707588, 25913100

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Pakalpojuma sniedzēja atrašanās vieta:
    Smiltenes novada pašvaldība
    Adrese:
    Dārza iela 3, Smiltene, Smiltenes nov., LV-4729
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00
    Otrdiena 08:00 - 17:00
    Trešdiena 08:00 - 17:00
    Ceturtdiena 08:00 - 17:00
    Piektdiena 08:00 - 16:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -