Licences izsniegšana interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai (Dienvidkurzemes novads)

Dienvidkurzemes novada pašvaldība

Informācija atjaunota 16.09.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Fiziskās personas, Juridiskās personas Saņēmēji
Apliecināta identitāte Autentifikācijas līmenis

Licences izsniegšana juridiskām un fiziskām personām, izņemot, kuras nav reģistrētas Izglītības iestāžu reģistrā, interešu izglītības un pieaugušo neformālās izglītības programmu īstenošanai.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    Dokumentu iesniegšana Licences saņemšanai pieteicējs iesniedz šādus dokumentus: 1. iesniegums licences saņemšanai, kurā jānorāda licences pieprasītāja nosaukums, adrese, tālruņa numurs, e-pasta adrese, kontakta personas vārds un uzvārds, licencējamās programmas nosaukums, programmas īstenošanas vietas adrese (veidlapa pielikumā0; 2. licencējamās programmas apraksts datorrakstā, kas ietver programmas nosaukumu, programmas apjomu (stundu skaits), programmas mērķi un uzdevumus, programmas saturu, programmas mērķauditoriju, dokumenta (apliecības) paraugu, kas tiks izsniegts pēc sekmīgas programmas apguves, informāciju par programmas materiālo un finansiālo nodrošinājumu; 3. programmas īstenošanai nepieciešamā personāla izglītību apliecinošo dokumentu kopijas vai Izglītības kvalitātes valsts dienesta izdots privātprakses sertifikāts; 4. dokumenta, kas apliecina nodrošinājumu ar vietu un telpām licencējamās izglītības programmas īstenošanai, kopiju; 5. Veselības inspekcijas atzinuma kopiju par vietas un telpu atbilstību noteiktām sanitārajām prasībām licencējamajam darbības veidam, izņemot gadījumus, kad izglītības programmu īstenos izglītības iestādes telpās. Lēmuma pieņemšana Izglītības programmu licencēšanas komisija 30 (trīsdesmit) dienu laikā pēc iesnieguma saņemšanas izskata saņemtos iesniegumus un tiem pievienotos dokumentus, pārbauda iesniegto dokumentu atbilstību Latvijas Republikas spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un pieņem lēmumu par: 1. licences izsniegšanu; 2. atteikumu izsniegt licenci; 3. papildus informācijas pieprasīšanu; 4. izsniegtās licences anulēšanu; 5. izsniegtās licences pārreģistrāciju un/vai pagarināšanu. Komisijai ir tiesības pieņemt lēmumu par atteikumu izsniegt licenci, ja: 1. iesniegtie dokumenti vai tajā norādītās ziņas neatbilst normatīvo aktu prasībām; 2. licences pieteicējs ir sniedzis nepatiesas vai maldinošas ziņas; 3. licencējamā programma neatbilst interešu izglītības vai pieaugušo neformālās izglītības kritērijiem. Licences saņemšana Licenci izsniedz licences pieprasītājam vai tā pilnvarotajai personai pret parakstu 5 (piecu) darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas dienas.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Komisijas pieņemto lēmumu var apstrīdēt Dienvidkurzemes novada pašvaldībā, iesniedzot iesniegumu domes priekšsēdētājam Lielā ielā 76, Grobiņā, Dienvidkurzemes novadā viena mēneša laikā no lēmuma spēkā stāšanās dienas.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Dienvidkurzemes novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000058625
    Papildu informācija:
    Dienvidkurzemes novada Izglītības pārvalde, izglitibas.parvalde@dkn.lv , tel:+371 29111923

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Iestādes KAC:
    Dienvidkurzemes novada Izglītības pārvalde
    Adrese:
    Lielā iela 76, Grobiņa, Dienvidkurzemes nov., LV-3430
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:30 - 17:00
    Otrdiena 08:30 - 19:00
    Trešdiena 08:30 - 17:00
    Ceturtdiena 08:30 - 17:00
    Piektdiena 08:30 - 14:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -