Kultūrvēsturiskās vērtības līmeņa noteikšana objektiem (vēsturiskām būvēm un apstādījumiem) ārpus Rīgas vēsturiskā centra (Rīgas valstspilsēta)

Rīgas valstspilsētas pašvaldība

Informācija atjaunota 01.07.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz jaunu lapu
Fiziskās personas, Juridiskās personas Saņēmēji

Līdz brīdim, kamēr stājas spēkā Rīgas teritorijas plānojuma (apstiprināts ar Rīgas domes 15.12.2021. saistošajiem noteikumiem Nr. 103 „Rīgas teritorijas izmantošanas un apbūves saistošie noteikumi”) Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumu 107. punktā minētie pašvaldības saistošie noteikumi par kultūrvēsturiskās vērtības noteikšanu būvēm un apstādījumiem, lēmumu par vēsturiskās būves, kas nav kultūras piemineklis un kas neatrodas apbūves aizsardzības teritorijā un pilsētbūvniecības pieminekļa teritorijā, atbilstību potenciāli vērtīgai vēsturiskajai būvei vai būvei bez noteiktas kultūrvēsturiskās vērtības pieņem Departaments un nosaka pieļaujamo rīcību ar būvi saskaņā ar šīs apakšnodaļas noteikumiem.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana. Ja paredzēta vēsturiskas būves pārveidošana, objekta īpašnieks vai tā pilnvarotā persona iesniedz brīvas formas iesniegumu BIS tehnisko noteikumu sadaļā. 2. Pakalpojuma saņemšana. Lēmumu par objekta kultūrvēsturiskās vērtības līmeni iesniedzējs saņem BIS tehnisko noteikumu sadaļā.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmo un otro daļu, 76. panta pirmo un otro daļu, 77. pantu, 79. panta pirmo daļu un Rīgas domes 07.07.2021. nolikuma Nr. 86 “Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta nolikums” 20. punktu administratīvo aktu var apstrīdēt pie Departamenta direktora vietnieka administratīvajos jautājumos viena mēneša laikā no dienas, kad administratīvais akts stājas spēkā, iesniedzot iesniegumu Departamentā Rīgā, Dzirnavu ielā 140.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Rīgas valstspilsētas pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90011524360
    Papildu informācija:
    Bezmaksas informatīvais tālrunis 80000800, www.riga.lv

Pakalpojumu kanāli: