Iesniegums VDEĀVK par invaliditātes ekspertīzes veikšanu

Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija

Informācija atjaunota 18.07.2024.

Pirmsskolas vecuma bērni, Skolēni, Studenti, Nodarbinātie, Bezdarbnieki, Pensionāri, Personas ar īpašām vajadzībām, Personas ar zemiem ienākumiem Saņēmēji

Lietotāju ievērībai - Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (turpmāk Komisija) informē, ka veic darbus pie e-pakalpojuma lietojamības uzlabošanas, kas nerada ietekmi e-pakalpojuma izpildei. Pakalpojums dod iespēju personām, kuras tiek nosūtītas uz invaliditātes vai prognozējamās invaliditātes ekspertīzi VDEĀVK, iesniegt iesniegumu VDEĀVK par invaliditātes ekspertīzes veikšanu.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Lai uzsāktu e-pakalpojumu, nepieciešams: o autentificēties, izvēloties attiecīgo elektroniskās identifikācijas līdzekli, nospiežot uz izvēlētās ikonas, o iepazīties ar e-pakalpojuma lietošanas nosacījumiem un apstiprināt tos, atzīmējot „Piekrītu e-pakalpojuma lietošanas noteikumiem”, un nospiežot „Tālāk”. 2. Pakalpojuma lauki, kas apzīmēti ar sarkanu zvaigznīti, ir aizpildāmi obligāti. 3. Jānorāda persona, par kuru vēlaties iesniegt iesniegumu – par sevi, par savu nepilngadīgo bērnu, vai aizbildnībā vai aizgādnībā esošu personu. 4. Tālāk jāizvēlas viens no piedāvātajiem veidiem, kādā vēlaties saņemt paziņojumu par invaliditātes lēmuma pieņemšanu. 5. Nākamajā sadaļā jānorāda adresi, uz kuru tiks nosūtīti dokumenti. Dokumentus ir iespējams saņemt klātienē jebkurā VDEĀVK nodaļā. 6. Lai pievienotu/nomainītu e-pasta adresi, telefona Nr. vai faktisko adresi ir o jānospiež “Atjaunot kontaktinformāciju”, o jāievada aktuālā kontaktinformācija un pēc izmaiņu veikšanas jānospiež “Saglabāt un nodot VDEĀVK” . 7. Nākamajā solī jāatzīmē veicamo ekspertīzi. 8. Tālāk ir jāatzīmē un jāpievieno nepieciešamie dokumenti. Pie “Nosūtījums uz VDEĀVK” obligāti ir jānorāda ārsta vārds, uzvārds un nosūtījuma datums. Nosūtījums uz ekspertīzi nevar būt vecāks par 2 mēnešiem. 9. Ja iesniegumam netiek pievienoti visi nepieciešamie obligātie dokumenti, nosūtot pieprasījumu, sistēma parāda paziņojumu par nepieciešamību pievienot trūkstošos dokumentus. 10. Kad visas sadaļas ir aizpildītas, ir jānospiež “Nosūtīt pieprasījumu”. Pēc pieprasījuma nosūtīšanas tiks attēlots paziņojums, ka pieprasījums ir nosūtīts un iesnieguma Nr., kā arī iespēja “Lejupielādēt iesniegumu”, “Iesniegt jaunu pieprasījumu” vai “Pabeigt” e-pakalpojumu. 11. Iesnieguma izskatīšanas statusam var sekot e-pakalpojumā „Mani dati VDEĀVK”.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija
    Reģistrācijas numurs:
    90000151859
    Papildu informācija:
    67614885

Pakalpojumu kanāli: