Paskaidrojuma raksts hidrotehnisko un meliorācijas būvju būvniecībai, novietošanai, atjaunošanai, pārbūvei, nojaukšanai. I daļa (ieceres dokumentācija)

Rīgas valstspilsētas pašvaldība

Informācija atjaunota 15.11.2023.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz pakalpojumu.
Maksas pakalpojums

Ierosinot 1.grupas hidrotehniskās un meliorācijas būves jaunu būvniecību, novietošanu, atjaunošanu, pārbūvi vai nojaukšanu, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamentā iesniedz Paskaidrojuma raksta hidrotehnisko un meliorācijas būvju būvniecībai, novietošanai, atjaunošanai, pārbūvei, nojaukšanai I daļu (ieceres dokumentāciju).

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Pakalpojumu var pieprasīt elektroniski Būvniecības informācijas sistēmā (BIS). Pakalpojuma pieprasīšanai nepieciešamie dokumenti: 1. aizpildīts iesniegums "Paskaidrojuma raksts hidrotehniskai un meliorācijas būvei"; 2. īpašuma, valdījuma vai lietojuma tiesības apliecinoši dokumenti; 3. būvniecības ierosinātāja pilnvara, ja iesniegumu iesniedz pilnvarotā persona; 4. saskaņojumi atkarībā no būvniecības ieceres; 5. tehniskie vai īpašie noteikumi, ja to nosaka normatīvie akti; 6. paredzētās būvdarbu veikšanas vietas fotofiksācijas; 7. zemes robežu plāns vai derīgs topogrāfiskais plāns M 1:500; 8. novietnes plāns atbilstošā vizuāli uztveramā mērogā, kurā norādīts paredzētās būves novietojums un tās galvenie parametri uz derīga topogrāfiskā plāna; 9. nojaukšanas gadījumā skaidrojošu aprakstu par būvniecībā radušos atkritumu apsaimniekošanu, to plānoto apjomu un pārstrādes vai apglabāšanas vietu; 10. zemes īpašuma meliorācijas kadastra izziņas vai meliorācijas kadastra datu izkopējumu ar iezīmētām būvju atrašanās vietām un galvenajiem parametriem (garums, platums, dziļums un citi parametri), ja būvniecības ieceri paredzēts realizēt meliorētā zemē; 11. citi dokumenti. 2. Apmaksas solis Saskaņā ar Rīgas domes 01.12.2022. saistošajiem noteikumiem Nr. RD-22-164-sn “Par pašvaldības nodevu par būvatļaujas izdošanu un pašvaldības nodevu par būvniecības ieceres akceptu, izdarot atzīmi paskaidrojuma rakstā” par lēmumu akceptēt paskaidrojuma rakstu maksājama nodeva: 1) fiziskām personām 1 lēmums - 50 EUR; 2) juridiskām personām 1 lēmums - 100 EUR. Maksājuma rekvizīti: Rīgas valstspilsētas pašvaldība Reģ. Nr. 90011524360 Luminor Bank AS Latvijas filiāle Konta Nr. LV82RIKO0020100000002 No nodevas samaksas ir atbrīvotas: 1) personas ar I un II grupas invaliditāti, maznodrošinātas personas un represētās personas, ja tās veic būvprojektēšanu un būvniecību savām vajadzībām (būvniecības objekti – dzīvokļi, viendzīvokļa vai divdzīvokļu dzīvojamās mājas, saimniecības ēkas, garāžas individuālai lietošanai); 2) būvatļaujas saņēmēji, ja būvniecība finansēta pilnā apjomā par pašvaldības budžeta līdzekļiem vai saskaņā ar pašvaldības lēmumu tiek veikta sociālās dzīvojamās mājas būvniecība; 3) elektroenerģijas energoapgādes komersanti, kas ir licencēti vai atbilst noteikumiem par regulējamiem sabiedrisko pakalpojumu veidiem, ja plānotā būve (būvniecības ieceres objekts) būs energoapgādes komersanta īpašumā vai lietošanā un tiks tieši izmantota elektroenerģijas ražošanai vai pārvadei; 4) valsts pārvaldes institūcijas. 3. Pakalpojuma saņemšana Būvniecības ieceres dokumentus iespējams saņemt elektroniski Būvniecības informācijas sistēmā (BIS).

  • 1.
    Maksājumu informācija
    Maksājuma piezīmes:
  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 70. panta pirmo un otro daļu, 76. panta pirmo un otro daļu, 77. pantu, 79. panta pirmo daļu un Rīgas domes 07.07.2021. nolikuma Nr. 86 “Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta nolikums” 20. punktu administratīvo aktu var apstrīdēt pie Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta direktora vietnieka administratīvajos jautājumos viena mēneša laikā no dienas, kad administratīvais akts stājas spēkā, iesniedzot iesniegumu Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamentā Rīgā, Dzirnavu ielā 140.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Rīgas valstspilsētas pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90011524360
    Papildu informācija:
    Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departaments Dzirnavu ielā 140, tālruņa numurs: 67 105 800

Pakalpojumu kanāli: