Pakalpojuma "Aprūpe mājās" piešķiršana (Smiltenes novada Sociālais dienests)

Smiltenes novada pašvaldība

Informācija atjaunota 20.12.2023.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Pensionāri, Personas ar īpašām vajadzībām Saņēmēji
Apliecināta identitāte Autentifikācijas līmenis

Aprūpe mājās ir pakalpojums dzīvesvietā, nodrošinot personas pamatvajadzību apmierināšanu, dzīves kvalitātes nepazemināšanos, palīdzību mājas darbu veikšanā un personīgā parūpē. Pakalpojumu ir tiesības saņemt: a) pilngadīgas personas, kuras vecuma, garīga vai fizisku rakstura traucējumu dēļ nevar veikt ikdienas mājas darbus un savu personisko aprūpi paša spēkiem, dzīvo viens, nav likumīgo apgādnieku vai tie objektīvu apstāķļu dēļ nespēj nodrošināt personai nepieciešamo aprūpi. b) bērnam ar invaliditāti, ja ģimenes locekļi objektīvu apstākļu dēļ (darbs, veselības stāvokli utt.) nespēj nodrošināt nepieciešamo aprūpi.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Smiltenes novada Sociālajā dienestā uzrādot personu apliecinošu dokumentu nepieciešams iesniegt šādus dokumentus: 1. Rakstisks iesniegums, norādot problēmu un tās risināšanai vēlamo pakalpojuma veidu; 2. Ģimenes ārsta izziņu par personas veselības stāvokli. Izziņā norāda medicīnisko kontrindikāciju neesamību, kā arī vēlamās rekomendācijas personas sociālajai aprūpei. 3. Mājsaimniecībā dzīvojošo personu ienākumus apliecinoši dokumenti; 4. Iztikas līdzekļu deklarāciju, kas noteikta normatīvajos aktos par ģimenes vai atsevišķi dzīvojošas personas atzīšanu par trūcīgu, ja sociālā pakalpojuma izmaksas sedz no pašvaldības budžeta; 5. Invaliditāti apliecinoša dokumenta kopiju, ja sociālos pakalpojumus vēlas saņemt persona ar invaliditāti; 6. Citus dokumentus, kas apliecina pakalpojuma nepieciešamību. 2. Pakalpojuma saņemšana Pēc dokumentu saņemšanas, sociālais darbinieks novērtē personas vajadzības pēc sociālajiem pakalpojumiem, novērtē nepieciešamās aprūpes mājās apjomu un izvērtē personas un viņas ģimenes locekļu līdzdarbības iespējas personas aprūpē. Pieprasot pakalpojumu klātienē, jāuzrāda personu apliecinošs dokuments - pase vai ID karte. Mēneša laikā, tiek pieņemts lēmums par pakalpojuma piešķiršanu, un par to informēts klients. 3. Pakalpojuma apmaksa Ja personas ienākumi pārsniedz valstī noteikto minimālās mēneša darba algas apmēru, tad persona veic maksājumu summu, kas pārsniedz minimālās mēnešalgas apmēru. Gadījumos, kad klienta maksājums nenosedz faktiskās izmaksas, starpību klienta maksājumu un pilnu pakalpojuma maksu sedz Pašvaldība.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Sociālā dienesta pieņemto lēmumu var apstrīdēt Smiltenes novada pašvaldības domē viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Smiltenes novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90009067337
    Papildu informācija:
    Smiltenes novada Sociālais dienests - tālr. 26362282, 64707865

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Pakalpojuma sniedzēja atrašanās vieta:
    Smiltenes novada Sociālais dienests
    Adrese:
    Dārza iela 11, Smiltene, Smiltenes nov., LV-4729
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00

    Pusdienu pārtraukums 12.00 - 13.00

    Otrdiena 08:00 - 17:00

    Pusdienu pārtraukums 12.00 - 13.00

    Trešdiena -
    Ceturtdiena 08:00 - 17:00

    Pusdienu pārtraukums 12.00 - 13.00

    Piektdiena -
    Sestdiena -
    Svētdiena -
  • 1.
    Citi kanāli
    Pasts:
    Sociālais dienests
    Adrese:
    Dārza iela 11, Smiltene, Smiltenes nov., LV-4729
    Hipersaite:
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00
    Otrdiena 08:00 - 17:00
    Trešdiena 08:00 - 17:00
    Ceturtdiena 08:00 - 17:00
    Piektdiena 08:00 - 16:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -