Specializēto tūristu transportlīdzekļu reģistrācija un to kustības maršrutu apstiprināšana (Kuldīgas novads)

Kuldīgas novada pašvaldība

Informācija atjaunota 12.02.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Fiziskās personas, Juridiskās personas Saņēmēji

Personai, kura vēlas veikt pasažieru pārvadāšanu ar specializētu tūristu transportlīdzekli Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā, specializētais tūristu transportlīdzeklis ir jāreģistrē Kuldīgas novada pašvaldībā. Lai reģistrētu specializēto tūristu transportlīdzekli, tā īpašniekam vai turētājam (līzinga līguma gadījumā) Kuldīgas novada pašvaldībā jāiesniedz noteiktas formas iesniegums, tam pievienojot visus nepieciešamos dokumentus. Kuldīgas novada domes Licencēšanas komisija pēc iesnieguma izskatīšanas pieņem lēmumu par specializētā tūristu transportlīdzekļa reģistrēšanu, izsniedzot tā īpašniekam atbilstošu reģistrācijas dokumentu, vai pieņem lēmumu par atteikumu reģistrēt specializēto tūristu transportlīdzekli, rakstiski par to informējot iesnieguma iesniedzēju.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā pašvaldības noteiktajā maršrutā drīkst braukt Kuldīgas novada domes saistošajos noteikumos "Par specializētajiem tūristu transportlīdzekļiem Kuldīgas novadā" noteiktajā kārtībā reģistrēti specializētie tūristu transportlīdzekļi. Kuldīgas novada administratīvajā teritorijā izmantojamos specializētos tūristu transportlīdzekļus reģistrē Kuldīgas novada domes Licencēšanas komisija, kas veic specializēto tūristu transportlīdzekļu un to piekabju uzskaiti, fiksējot katra specializētā tūristu transportlīdzekļa vilcēja un piekabes tehniskos datus un datus par transportlīdzekļa īpašnieku vai turētāju. Lai reģistrētu specializēto tūristu transportlīdzekli, transportlīdzekļa īpašniekam vai turētājam (līzinga līguma gadījumā) jāiesniedz Kuldīgas novada domes Licencēšanas komisijā: 1) rakstveida pieteikums specializētā tūristu transportlīdzekļa reģistrēšanai; 2) dokumenti, kas apliecina specializētā tūristu transportlīdzekļa īpašuma vai līzinga līguma gadījumā - turējuma tiesības; 3) transportlīdzekļa tehnisko dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus). Lai apstiprinātu specializētā tūristu transportlīdzekļa maršrutu, personai, kura plāno veikt pasažieru pārvadāšanu ar specializēto tūristu transportlīdzekli, jāiesniedz Kuldīgas novada domes Transporta komisijā: 1) noteikta parauga rakstveida pieteikums specializētā tūristu transportlīdzekļa maršruta apstiprināšanai; 2) dokumenta, kas apliecina pakalpojuma sniedzēja turējuma tiesības uz specializēto tūristu transportlīdzekli, ja specializētā tūristu transportlīdzekļa reģistrācijas pieteikumā norādītā informācija par transportlīdzekļa īpašnieku vai turētāju (līzinga līguma gadījumā) atšķiras no pakalpojuma sniedzēja datiem, kopija (uzrādot oriģinālu); 3) specializētā tūristu transportlīdzekļa maršruta shēma. 2. Pakalpojuma saņemšana Termiņš: 10 darba dienas. Kuldīgas novada domes Licencēšanas komisija pieņem lēmumu par specializētā tūristu transportlīdzekļa reģistrēšanu, izsniedzot tā īpašniekam atbilstošu reģistrācijas dokumentu, vai pieņem lēmumu par atteikumu reģistrēt specializēto tūristu transportlīdzekli. Lēmumu par maršruta apstiprināšanu pieņem Kuldīgas novada domes Transporta komisija. Lēmums par specializētā tūristu transportlīdzekļa maršruta apstiprināšanu stājas spēkā dienā, kad ir izpildīts turpmāk minētais nosacījums, ko apliecina Kuldīgas novada domes Transporta komisija uz lēmuma: pakalpojuma sniedzējs ir iesniedzis Kuldīgas novada domes Transporta komisija spēkā esoša apdrošināšanas līguma kopiju (uzrādot oriģinālu) par specializētā tūristu transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu. Pakalpojuma saņemšana notiek atbilstoši tā pieprasīšanas veidam: - klātienē; - elektroniski - e-adresē vai e-pastā ar drošu elektronisko parakstu un laika zīmogu; - pa pastu.

  • 1.
    Dokumenti un veidlapas

    Saziņai telefoniski: 63322469; 29579618. - Lēmums par specializētā tūristu transportlīdzekļa maršruta apstiprināšanu stājas spēkā dienā, kad ir izpildīts turpmāk minētais nosacījums, ko apliecina Kuldīgas novada domes Transporta komisija uz lēmuma: pakalpojuma sniedzējs ir iesniedzis Kuldīgas novada domes Transporta komisija spēkā esoša apdrošināšanas līguma kopiju (uzrādot oriģinālu) par specializētā tūristu transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu. - Specializētā tūristu transportlīdzekļa maršruts tiek apstiprināts uz periodu līdz divpadsmit mēnešiem. - Ja specializētā tūristu transportlīdzekļa izmantošanas laikā pakalpojuma sniedzējs saņem jaunu sauszemes transportlīdzekļu tehniskā eksperta atzinumu par specializētā tūristu transportlīdzekļa tehniskā stāvokļa atbilstību drošai pasažieru pārvadāšanai vai tiek noslēgts jauns apdrošināšanas līgums par specializētā tūristu transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligāto apdrošināšanu, pakalpojuma sniedzējs 10 dienu laikā iesniedz Kuldīgas novada domes Transporta komisijā šo dokumentu kopijas (uzrādot oriģinālus). Kuldīgas novada domes Transporta komisija pieņem lēmumu par atteikumu apstiprināt maršrutu, ja: - var tikt būtiski traucēti citi ceļu satiksmes dalībnieki; - var tikt apdraudēta satiksmes drošība; - maršruta apstiprināšana nav pieļaujama no pilsētbūvniecības, kultūras pieminekļu aizsardzības un/vai vides aizsardzības viedokļa.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Kuldīgas novada domes Transporta komisijas un Kuldīgas novada domes Licencēšanas komisijas administratīvos aktus vai faktisko rīcību var apstrīdēt Kuldīgas novada domē. Kuldīgas novada domes lēmumu par apstrīdēto administratīvo aktu var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Kuldīgas novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000035590
    Papildu informācija:
    Kuldīgas novada pašvaldības apmeklētāju pieņemšanas un informēšanas centra adrese: Baznīcas iela 1, Kuldīga, Kuldīgas novads, LV – 3301; tālruņa numurs: +371 63322469, +371 29579618

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Pašvaldības KAC:
    Kuldīgas novada pašvaldības apmeklētāju pieņemšanas un informēšanas centrs
    Adrese:
    Baznīcas iela 1, Kuldīga, Kuldīgas nov., LV-3301
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00
    Otrdiena 08:00 - 17:00
    Trešdiena 08:00 - 17:00
    Ceturtdiena 08:00 - 17:00
    Piektdiena 08:00 - 16:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -
  • 1.
    Citi kanāli
    Pasts:
    Kuldīgas novada pašvaldība
    Adrese:
    Baznīcas iela 1, Kuldīga, Kuldīgas nov., LV-3301
    Darba laiki:
    Pirmdiena -
    Otrdiena -
    Trešdiena -
    Ceturtdiena -
    Piektdiena -
    Sestdiena -
    Svētdiena -