Pabalsts sociālo garantiju nodrošināšanai pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās (Rīgas valstspilsēta)

Rīgas valstspilsētas pašvaldība

Informācija atjaunota 15.08.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Fiziskās personas Saņēmēji

Rīgas Sociālais dienests nodrošina valsts paredzēto sociālo garantiju apmēru pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem (turpmāk tekstā - bārenis) pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās. Sociālo garantiju nodrošināšanai bārenim Rīgas Sociālais dienests piešķir: 1. pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai 274 EUR un personām ar invaliditāti kopš bērnības 411 EUR apmērā; 2. vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei (1166 EUR); 3. pabalstu ikmēneša izdevumiem bāreņiem - mācību iestāžu audzēkņiem, kuri apgūst izglītības programmu 137 EUR un personām ar invaliditāti kopš bērnības 206 EUR apmērā. 4. pabalstu ikmēneša izdevumiem dzīvojamās telpas īrei un komunālajiem maksājumiem piešķir bez ienākumu un materiālo resursu izvērtēšanas līdz 24 gadu vecumam.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Rīgas Sociālais dienests nodrošina valsts paredzēto sociālo garantiju apmēru pilngadību sasniegušajiem bāreņiem un bez vecāku gādības palikušajiem bērniem (turpmāk tekstā - bārenis) pēc ārpusģimenes aprūpes izbeigšanās. Sociālo garantiju nodrošināšanai bārenim Rīgas Sociālais dienests piešķir: 1. pabalstu patstāvīgas dzīves uzsākšanai 274 EUR un personām ar invaliditāti kopš bērnības 411 EUR apmērā; 2. vienreizēju pabalstu sadzīves priekšmetu un mīkstā inventāra iegādei (1166 EUR); 3. pabalstu ikmēneša izdevumiem bāreņiem - mācību iestāžu audzēkņiem, kuri apgūst izglītības programmu 137 EUR un personām ar invaliditāti kopš bērnības 206 EUR apmērā. 4. pēc īres līgumā norādītās summas pabalsts ikmēneša izdevumiem dzīvojamās telpas īrei un komunālajiem pakalpojumiem. Bārenis vēršas Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centra struktūrvienībā “Jauniešu atbalsta centrs”, uzrāda personu apliecinošu dokumentu un iesniedz iesniegumu pabalsta saņemšanai. Jauniešu atbalsta centrs informē un nodrošina sociālo garantiju saņemšanas iespējas sadarbībā ar Rīgas Sociālo dienestu. Ja bārenis vēlas saņemt pabalstu ikmēneša izdevumiem dzīvojamās telpas īrei un komunālajiem maksājumiem, papildus pie iesnieguma iesniedz dzīvojamās telpas īres līguma kopiju, uzrādot oriģinālu. Iesniegumu valsts valodā un citus dokumentus Sociālajā dienestā var iesniegt arī ar drošu elektronisku parakstu vai iesūtot pa pastu (iesniegumam jābūt pašrocīgi parakstītam). 2. Pakalpojuma saņemšana Rīgas Sociālais dienests piešķirto pabalstu izmaksā ne vēlāk kā līdz kārtējā mēneša 25. datumam, pārskaitot to uz bāreņa norādīto norēķinu kontu. Pabalstu ikmēneša izdevumiem dzīvojamās telpas īrei un komunālajiem maksājumiem izmaksā dzīvojamās telpas īpašniekam vai pārvaldniekam un/vai pakalpojumu, kas saistīti ar dzīvojamās telpas lietošanu, sniedzējam, bet, ja tas nav iespējams, šo pabalstu pārskaita uz bāreņa norādīto norēķinu kontu.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Rīgas Sociālā dienesta lēmumu var apstrīdēt Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departamentā (Baznīcas iela 19/23, Rīga, LV-1010) viena mēneša laikā no Rīgas Sociālā dienesta lēmuma paziņošanas dienas, Rīgas valstspilsētas pašvaldības Labklājības departamenta lēmumu iespējams pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā, (Baldones ielā 1A, Rīga, LV-1007) viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas Latvijas Republikas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Rīgas valstspilsētas pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90011524360
    Papildu informācija:
    Bezmaksas informatīvais tālrunis 80000800, www.riga.lv

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Citi klātienes kanāli:
    Rīgas Bērnu, jauniešu un ģimeņu sociālā atbalsta centra struktūrvienība “Jauniešu atbalsta centrs”
    Adrese:
    Imantas 7. līnija 4, Rīga, LV-1083
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:30 - 18:00
    Otrdiena 08:30 - 17:00
    Trešdiena 08:30 - 17:00
    Ceturtdiena 08:30 - 17:00
    Piektdiena 08:30 - 16:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -