Būvniecības ieceres novērtējuma izsniegšana (ALŪKSNES NOVADS)

Alūksnes novada pašvaldība

Informācija atjaunota 24.11.2023.

Būvniecības ieceres atbilstības vietējās pašvaldības teritorijas plānojumam un detālplānojumam (ja tāds ir izstrādāts), kā arī attiecīgajiem apbūves noteikumiem izvērtēšana. Ja būvniecības iecere atbilst pašvaldības teritorijas plānojumam un attiecīgās teritorijas apbūves un izmantošanas noteikumiem, Būvvalde pieņem lēmumu par būvniecības ieceri - izdod būvatļauju ar projektēšanas un būvdarbu uzsākšanas nosacījumiem vai veic atzīmi paskaidrojuma rakstā. Projektēšanas nosacījumos norāda - ar ko būvprojekts ir skaņojums, kā arī institūcijas (arī inženiertīklu īpašniekus) no kurām ir jāsaņem tehniskie noteikumi un jāsaskaņo būvprojekts. Ja būvniecības iecere nav atbilstoša pašvaldības teritorijas plānojumam un attiecīgās teritorijas apbūves un izmantošanas noteikumiem, tiek izsniegts pamatots rakstisks atteikums izsniegt būvatļauju vai veikt atzīmi paskaidrojuma rakstā. Saskaņā ar Alūksnes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.13/2018 “Par Alūksnes novada pašvaldības nodevām” (33., 34.punkts) pakalpojuma saņemšanai ir maksājama pašvaldības nodeva.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Pakalpojuma pieprasīšanai nepieciešamie dokumenti: 1. būvniecības iesniegums vai Paskaidrojuma raksta iesniegums; 2. būvprojekts minimālās sastāvā, pilns būvprojekts. Saskaņā ar Alūksnes novada pašvaldības saistošajiem noteikumiem Nr.13/2018 “Par Alūksnes novada pašvaldības nodevām” (33., 34.punkts) pakalpojuma saņemšanai ir maksājama pašvaldības nodeva: Alūksnes novada pašvaldība Dārza iela 11, Alūksne, LV-4301 Reģistrācijas kods 90000018622 AS „SEB banka”, kods UNLALV2X Konts Nr. LV58 UNLA 0025 0041 3033 5 *Pakalpojumu pieprasīt BIS - būvniecības informācijas sistēmā. 2. Pakalpojuma saņemšana Persona atbildi par būvprojekta izmaiņu saskaņošanu, atteikumu saskaņot būvprojekta izmaiņas vai pieprasījumu par informācijas papildināšanu saņem BIS - būvniecības informācijas sistēmā.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Būvvaldes lēmumu (atteikuma gadījumā) var apstrīdēt un pārsūdzēt viena mēneša laikā no administratīvā akta spēkā stāšanas dienas novada domē, iesniedzot iesniegumu Būvvaldē.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Alūksnes novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000018622
    Papildu informācija:
    buvvalde@aluksne.lv

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Elektroniski kanāli
    Cits elektronisks kanāls:
    https://bis.gov.lv/bisp/
    Cits:
    Būvniecības informācijas sistēma
    Cits elektronisks kanāls:
    https://bis.gov.lv/bisp/
    Cits:
    Būvniecības informācijas sistēma