Deklarētās vai norādītās dzīvesvietas reģistrēšana

Valmieras novada pašvaldība

Informācija atjaunota 07.12.2023.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz pakalpojumu.
Citi Saņēmēji

Pakalpojums nodrošina iespēju personai deklarēt savu, kā arī sava nepilngadīgā bērna, aizbildnībā vai aizgādībā esošas personas dzīvesvietu Valmieras novada administratīvajā teritorijā. Pēc ziņu reģistrēšanas Fizisko personu reģistrā personai pēc pieprasījuma tiek izsniegta izziņa, kas apliecina dzīvesvietas deklarēšanas faktu. UZMANĪBU! Viena mēneša laikā pēc dzīvesvietas maiņas (tajā skaitā anulēšanas) personas pienākums ir deklarēt savu jauno dzīvesvietu. Reģistrējot bērna dzimšanas faktu Dzimtsarakstu nodaļā, tur vienlaikus tiek veikta arī bērna dzīvesvietas dekalrēšana. Gadījumā, ja bērna dzimšanas fakts jau reģistrēts, bērna dzīvesvietu var deklarēt tikai pašvaldības deklarēšanās iestādē vai elektroniski portālā latvija.lv. Priekšrocības, deklarējot dzīvesvietu elektroniski: - nav jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jo pakalpojuma pieprasītājs tiek identificēts pēc elektroniskā paraksta vai internetbankas autentifikācijas līdzekļa; - ja dzīvesvieta tiek deklarēta savam nepilngadīgajam bērnam, aizbildnībā vai aizgādnībā esošajai personai, nav jāuzrāda pārstāvību apliecinošs dokuments, jo ziņas par personas likumisko pārstāvi tiek automātiski pārbaudītas Fizisko personu reģistrā; - deklarējamās dzīvesvietas adreses ievadīšanai tiek izmantoti Valsts adrešu reģistra dati, līdz ar to tiek nodrošināta automātiska adreses esamības pārbaude; - ziņas par jauno dzīvesvietu tiek uzreiz aktualizētas Fizisko personu reģistrā; - par pakalpojumu nav jāmaksā valsts nodeva. Ārzemnieks - persona, kas nav Latvijas pilsonis vai Latvijas nepilsonis, bet ir persona, kura ir saņēmusi Latvijas Republikā izdotu reģistrācijas apliecību, pastāvīgās uzturēšanās apliecību vai uzturēšanās atļauju dzīvesvietu var deklarēt klātienē arī Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldē.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Dzīvesvietas deklarēšana bez maksas pieejama elektroniski vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv kā e-pakalpojums "Dzīvesvietas deklarēšana vai norādīšana". Klātienē to var izdarīt, noteiktā kārtībā aizpildot un parakstot dzīvesvietas deklarēšanas veidlapu (deklarāciju). Uzrādāmie dokumenti: - pase vai personas apliecība; - pilnvarotai personai jāuzrāda notariāli apstiprināta pilnvara (oriģināls); - dzimšanas apliecība, ja deklarē nepilngadīga bērna dzīvesvietu un citi dokumenti, kuri apliecina dzīvesvietas deklarētāja likumiskā pārstāvja tiesības rīkoties attiecīgās personas vārdā; - valsts nodevas samaksas atvieglojumu saņemšanai jāuzrāda attiecīgo statusu vai faktu apliecinošs dokuments (ja šāds dokuments nav iestādes rīcībā); - ārzemniekiem un bezvalstniekiem – Latvijā derīgs personu apliecinošs dokuments un uzturēšanās atļauja vai reģistrācijas apliecība. - ja pakalpojums tiek sniegts personas dzīvesvietā, personai jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāuzrāda dokuments, kas apliecina samaksas atvieglojumu atbilstoši normatīvajos aktos noteiktai kārtībai, dokuments, kas apliecina personas invaliditāti (uzrāda personas ar šo statusu), ārstniecības iestādes izdots dokuments par traucētām pārvietošanās spējām. 2. Maksājuma solis www.latvija.lv, pakalpojums ir bezmaksas. Reģistrējot deklarēto dzīvesvietu klātienē - maksājums (valsts nodeva EUR 4,27) jāveic uz vietas pašvaldībā. Valsts nodevu maksā pirms dzīvesvietas deklarācijas veidlapas iesniegšanas. Valsts nodevu nemaksā: - Personas, kuras deklarē dzīvesvietu elektroniski; - Politiski represētās personas; - Reģistrējot bērnu pirmreizējo deklarēto dzīvesvietu; - Invalīdi; - Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieki; - Pensionāri, kuru pensijas apmērs nepārsniedz valstī noteikto minimālo darba algu; - Personas, kuras atzītas par trūcīgām Ministru kabineta noteiktajā kārtībā; - Reģistrējot to bērnu dzīvesvietu, kuri ievietoti ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā, audžuģimenē vai nodoti aizbildnībā; - Personas, kuras deklarē dzīvesvietu ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūcijā; - Personas, kuras deklarē dzīvesvietu patversmē; - Personas, kurām pārvalde nosaka tiesisko statusu Latvijā. 3. Pakalpojuma saņemšana Pēc pakalpojuma apmaksas veikšanas, atbildīgais darbinieks veic dzīvesvietas deklarēšanu, pamatojoties uz sniegto informāciju, PMLP datu sistēmā un pretī izsniedz izziņu, kas apliecina dzīvesvietas deklarēšanas faktu.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Iestādes faktisko rīcību mēneša laikā var apstrīdēt Valmieras novada pašvaldības izpilddirektoram

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Valmieras novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000043403
    Papildu informācija:
    Valmieras novada pašvaldības Dokumentu pārvaldības un klientu apkalpošanas centrs, Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras novads, LV-4201, tel. nr.: 64207144

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Citi klātienes kanāli:
    Dokumentu pārvaldības un klientu apkalpošanas centrs
    Adrese:
    Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201
    Darba laiki:
    Pirmdiena 00:00 - 24:00

    8.00-12.00 / 13.00 - 18.00

    Otrdiena 00:00 - 24:00

    8.00-12.00 / 13.00 - 17.00

    Trešdiena 00:00 - 24:00

    8.00-12.00 / 13.00 - 17.00

    Ceturtdiena 00:00 - 24:00

    8.00-12.00 / 13.00 - 17.00

    Piektdiena 00:00 - 24:00

    8.00-12.00 / 13.00 - 16.00

    Sestdiena -
    Svētdiena -
  • 1.
    Citi kanāli
    Pasts:
    Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centri Valmieras novadā
    Adrese:
    Kontaktinformāciju skatīt hipersaitē
    Hipersaite:
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00

    Pusdienlaiks no 12:00 līdz 13:00

    Otrdiena 08:00 - 17:00

    Pusdienlaiks no 12:00 līdz 13:00

    Trešdiena 08:00 - 17:00

    Pusdienlaiks no 12:00 līdz 13:00

    Ceturtdiena 08:00 - 17:00

    Pusdienlaiks no 12:00 līdz 13:00

    Piektdiena 08:00 - 16:00

    Pusdienlaiks no 12:00 līdz 13:00

    Sestdiena -
    Svētdiena -