Pabalsta piešķiršana mājokļa pielāgošanai

Valmieras novada pašvaldība

Informācija atjaunota 09.01.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz jaunu lapu
Personas ar īpašām vajadzībām Saņēmēji

Tiesības saņemt pabalstu izdevumu segšanai ir personai, kuras mājsaimniecībai Sociālo lietu pārvalde piešķīrusi trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statusu. Pabalstu mājokļa pielāgošanai (turpmāk – Pabalsts) piešķir personai, kurai ir I grupas redzes invaliditāte vai I grupas invaliditāte un kura pārvietojas riteņkrēslā (turpmāk – Persona). Mājokļa pielāgošanas mērķis ir aprīkot un pielāgot mājokli, lai padarītu mājokļa vidi pieejamāku Personai un mazinātu tās atkarību no citu personu palīdzības. Pabalsta apmērs ir līdz 3000 euro Personai, kura pārvietojas riteņkrēslā, un līdz 1000 euro Personai ar redzes invaliditāti. Pabalstu var saņemt, lai veiktu: - iekštelpu vides pielāgojumu izbūvi; - iekštelpu aprīkošanu ar tehniskajiem palīglīdzekļiem; - ārējās vides pielāgošanu – pandusa (uzbrauktuves) ierīkošanu vai pacēlāja iegādi un ierīkošanu; - tāmes, mājokļa pārbūves vai atjaunošanas projekta vai vienkāršotās pārbūves vai atjaunošanas apliecinājuma kartes izstrādes un tās saskaņošanas Valmieras novada Būvvaldē apmaksai, izņemot gadījumu, ja mājoklī iepriekš veikta patvaļīga būvniecība.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    Lai saņemtu Pabalstu, Persona vai tās likumiskais pārstāvis Pārvaldē iesniedz: - iesniegumu, norādot vēlamo risinājumu mājokļa pielāgošanai un kredītiestādes kontu, kurā pārskaitāms Pabalsts; - būvspeciālista vai būvkomersanta būvprojekta īstenošanai paredzamo būvniecības izmaksu aprēķinu (tāmi), ja nepieciešams; - dzīvojamās platības īres līguma kopiju (uzrādot oriģinālu), ja Persona dzīvo citai personai piederošā mājoklī; - mājokļa īpašnieka rakstisku piekrišanu vides pielāgošanai, ja Persona dzīvo citai personai piederošā mājoklī; - citus dokumentus, ja nepieciešams. Pēc nepieciešamo dokumentu saņemšanas Sociālo letu pārvalde viena mēneša laikā izvērtē personas atbilstību saistošajos noteikumos noteiktām prasībām un pieņem lēmumu par pabalsta piešķiršanu un tā apmēru. Pārvaldei ir tiesības, saskaņojot ar Personu vai tās likumisko pārstāvi, apsekot mājokli, lai pārliecinātos par Pabalsta izlietošanu atbilstoši paredzētajam mērķim. Ja Pārvalde konstatē, ka mājokļa pielāgošana nav pabeigta gada laikā pēc Pabalsta izmaksas, Pārvalde var pieņemt lēmumu par nepamatoti izmaksātā Pabalsta atgūšanu.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Valmieras novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000043403
    Papildu informācija:
    Valmieras novada Sociālo lietu pārvaldes vadītāja vietniece Iveta Vilne, Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201 tel. nr: 64210688, slp@valmierasnovads.lv

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Pakalpojuma sniedzēja atrašanās vieta:
    Sociālo pakalpojumu nodaļa
    Adrese:
    Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00
    Otrdiena 08:00 - 17:00
    Trešdiena 08:00 - 17:00
    Ceturtdiena 08:00 - 17:00
    Piektdiena 08:00 - 16:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -