Būvniecības ieceres novērtējuma izsniegšana (Kuldīgas novads)

Kuldīgas novada pašvaldība

Informācija atjaunota 16.11.2023.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi

Būvniecības ieceres atbilstības būvniecību regulējošiem normatīvajiem aktiem, pašvaldības teritorijas plānojumam un detālplānojumam (ja tāds ir izstrādāts), kā arī attiecīgajiem apbūves noteikumiem izvērtēšana. Ja būvniecības iecere atbilst būvniecību regulējošiem normatīvajiem aktiem, pašvaldības teritorijas plānojumam un attiecīgās teritorijas apbūves un izmantošanas noteikumiem, būvvalde pieņem lēmumu par būvniecības ieceres akceptēšanu - izdod būvatļauju ar projektēšanas un būvdarbu uzsākšanas nosacījumiem vai pieņem lēmumu par būvniecības ieceres paskaidrojuma raksta vai paziņojuma par būvniecību akceptēšanu. Būvatļaujas projektēšanas nosacījumos norāda - ar ko būvprojekts ir skaņojams, kā arī institūcijas (arī inženiertīklu īpašniekus), no kurām ir jāsaņem tehniskie noteikumi un jāsaskaņo būvprojekts. Ja būvniecības iecere nav atbilstoša būvniecību regulējošiem normatīvajiem aktiem, pašvaldības teritorijas plānojumam un attiecīgās teritorijas apbūves un izmantošanas noteikumiem, tiek izsniegts pamatots rakstisks atteikums izsniegt būvatļauju vai akceptēt būvniecības ieceri - paskaidrojuma rakstu.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Būvniecības ierosinātājs, izmantojot būvniecības informācijas sistēmu (BIS), iesniedz Būvvaldē būvniecības ieceres dokumentāciju izskatīšanai. Atkarībā no plānotās būvniecības ieceres, vispārīgajos būvnoteikumos noteiktās būves grupas un būvniecības veida ir šādi būvniecības ieceres iesnieguma veidi: 1. būvniecības iesniegums (būvprojekts minimālā sastāvā vai būvprojekts); 2. paskaidrojuma raksts (skaidrojošs apraksts, grafiskie dokumenti); 3. paziņojums par būvniecību (grafiskie dokumenti). Speciālie būvnoteikumi nosaka būvniecības ieceres dokumentācijas (pielikums būvniecības ieceres iesniegumam) saturu un apjomu. Izmantojot būvniecības informācijas sistēmu (BIS), iesniedz attiecīgo būvniecības ieceres iesniegumu ar pielikumiem. Būvatļaujas (jauna būvniecība) saņemšanai iesniedz attiecīgo iesniegumu: - būvniecības iesniegums ēkai; - būvniecības iesniegums inženierbūvei; - būvniecības iesniegums hidrotehniskai un meliorācijas būvei; - būvniecības iesniegums autoceļam un ielai; - būvniecības iesniegums elektronisko sakaru tīklam; - būvniecības iesniegums dzelzceļa infrastruktūras objektam; - būvniecības iesniegums ar radiācijas drošību saistītai būvei. Akcepta saņemšanai būvniecībai (jauna būvniecība), kurai nav nepieciešama būvatļauja: - paskaidrojuma raksts ēkai (iesniegums); - paskaidrojuma rasts ēkas vai tās daļas lietošanas veida maiņai bez pārbūves; - paskaidrojuma raksts inženierbūvei (iesniegums); - paskaidrojuma raksts hidrotehniskai un meliorācijas būvei (iesniegums); - paskaidrojuma raksts autoceļu objektam (iesniegums). Pakalpojuma saņemšanai nepieciešamie dokumenti: - būvniecības iesniegums ar būvprojektu minimālā sastāvā vai pilnu būvprojektu; - paskaidrojuma raksts ar nepieciešamajiem pielikumiem, ko nosaka atbilstošie normatīvie akti reglamentējošā sfērā; - paziņojums par būvniecību ar nepieciešamajiem pielikumiem, ko nosaka atbilstošie normatīvie akti reglamentējošā sfērā. 2. Apstrādes solis Būvvalde izskata dokumentus un, ja būvniecības iecere atbilst būvniecību regulējošiem normatīvajiem aktiem, pašvaldības teritorijas plānojumam un attiecīgās teritorijas apbūves un izmantošanas noteikumiem, pieņem lēmumu par būvniecības ieceri - izdod būvatļauju ar projektēšanas un būvdarbu uzsākšanas nosacījumiem vai pieņem lēmumu par paskaidrojuma raksta akceptēšanu. Būvatļaujas projektēšanas nosacījumos norāda - būvprojekta sastāvu, ar ko būvprojekts ir skaņojums, kā arī institūcijas (arī inženiertīklu īpašniekus), no kurām ir jāsaņem tehniskie noteikumi un jāsaskaņo būvprojekts. Ja būvniecības iecere nav atbilstoša būvniecību regulējošiem normatīvajiem aktiem, pašvaldības teritorijas plānojumam un attiecīgās teritorijas apbūves un izmantošanas noteikumiem, tiek izsniegts pamatots rakstisks atteikums izsniegt būvatļauju vai akceptēt būvniecības ieceri - paskaidrojuma rakstu. 3. Saņemšanas solis Atbildi uz būvniecības ieceres iesniegumu var saņemt būvniecības informācijas sistēmā (BIS).

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma 76. panta pirmo un otro daļu, 77. pantu un 79. panta pirmo daļu, administratīvo aktu var apstrīdēt Kuldīgas novada pašvaldībā viena mēneša laikā no dienas, kad administratīvais akts stājies spēkā, iesniedzot iesniegumu Kuldīgas novada pašvaldības klientu apkalpošanas un informēšanas centrā.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Kuldīgas novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000035590
    Papildu informācija:
    63322469, 29579618; e-pasts: dome@kuldiga.lv

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Elektroniski kanāli
    E-adrese:
    Cits elektronisks kanāls:
    Būvniecības informācijas sistēma (BIS)
    Cits:
    Būvniecības informācijas sistēma (BIS) http://www.bis.gov.lv/bis
    E-pasts:
    Cits elektronisks kanāls:
    Būvniecības informācijas sistēma (BIS)
    Cits:
    Būvniecības informācijas sistēma (BIS) http://www.bis.gov.lv/bis
  • 1.
    Klātienes kanāli
    Citi klātienes kanāli:
    Kuldīgas novada būvvalde
    Adrese:
    Baznīcas iela 1, Kuldīga, Kuldīgas nov., LV-3301; https://kuldigasnovads.lv/buvvaldes-kontakti/
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00

    Klientu pieņemšanas laiki pirmdienās: 15.00 - 18.00; ceturtdienās: 9.00 - 12.00.

    Otrdiena 08:00 - 17:00

    Klientu pieņemšanas laiki pirmdienās: 15.00 - 18.00; ceturtdienās: 9.00 - 12.00.

    Trešdiena 08:00 - 17:00

    Klientu pieņemšanas laiki pirmdienās: 15.00 - 18.00; ceturtdienās: 9.00 - 12.00.

    Ceturtdiena 08:00 - 17:00

    Klientu pieņemšanas laiki pirmdienās: 15.00 - 18.00; ceturtdienās: 9.00 - 12.00.

    Piektdiena 08:00 - 16:00

    Klientu pieņemšanas laiki pirmdienās: 15.00 - 18.00; ceturtdienās: 9.00 - 12.00.

    Sestdiena -
    Svētdiena -