Pabalsta piešķiršana GMI līmeņa nodrošināšanai

Valmieras novada pašvaldība

Informācija atjaunota 19.02.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Personas ar zemiem ienākumiem Saņēmēji

Garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalsts ir materiāls atbalsts naudas izteiksmē minimālo ikdienas izdevumu apmaksai. No 01.01.2024. līdz 31.12.2024. garantēto minimālo ienākumu slieksnis ir 137 eiro pirmajai vai vienīgajai personai mājsaimniecībā un 96 eiro katrai nākamajai personai mājsaimniecībā.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    Lai saņemtu GMI pabalstu, viena no mājsaimniecības personām vēršas pašvaldības sociālajā dienestā, uzrāda personu apliecinošu dokumentu un iesniedz: - iesniegumu, kuru parakstījušas mājsaimniecības pilngadīgās personas; - darba devēja izziņu par darba samaksu par pēdējiem trim pilniem kalendāra mēnešiem par katru darba ņēmēju mājsaimniecībā, ja personas kredītiestādes maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontu izrakstos nav nepieciešamās informācijas; - izziņu par ienākumiem no saimnieciskās darbības par pilniem pēdējiem trim kalendāra mēnešiem par katru saimnieciskās darbības veicēju mājsaimniecībā; - visu mājsaimniecībā esošo personu kredītiestāžu maksājumu vai pasta norēķinu sistēmas kontu izrakstus par pēdējo trīs pilnu kalendāra mēnešu naudas līdzekļu kustību un konta atlikumu minētā perioda sākumā un beigās; - dokumentus, kas apliecina neregulāra rakstura ienākumus un saņemtos maksājumus par 12 kalendāra mēnešu periodu pirms iesnieguma iesniegšanas; - citus dokumentus, ja tas ir nepieciešams lēmuma pieņemšanai. Sociālais dienests sadarbībā ar pieteikuma iesniedzēju elektroniski sagatavo iztikas līdzekļu deklarāciju (turpmāk - deklarācija) pašvaldības informācijas sistēmā, izmantojot valsts un pašvaldību informācijas sistēmās un iesniegtajos dokumentos esošos datus. Iesniedzējs paraksta pašvaldības informācijas sistēmā sagatavoto deklarācijas izdruku, apliecinot deklarācijā sniegto ziņu patiesumu, ja vien deklarācija nav iesniegta, izmantojot vienoto valsts un pašvaldību dienestu portālu (www.latvija.gov.lv).

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Pašvaldības sociālā dienesta lēmumu par ģimenes (personas) atbilstību vai neatbilstību trūcīgas vai maznodrošinātas personas (ģimenes) statusam var apstrīdēt pašvaldības domē. Pašvaldības domes pieņemto lēmumu ģimene (persona) var pārsūdzēt tiesā Administratīvā procesa likumā noteiktajā kārtībā.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Valmieras novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90000043403
    Papildu informācija:
    Valmieras novada Sociālo lietu pārvaldes Sociālās palīdzības nodaļa, Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201, tel.nr.:64207153 vai 64210691, sociālie darbinieki novada pilsētās un pagastos: https://www.valmierasnovads.lv/pasvaldiba/par-pasvaldibu/kontakti/socialo-lietu-parvalde/socialo-darbinieku-kontakti-pilsetas-un-pagastos/

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Pakalpojuma sniedzēja atrašanās vieta:
    Sociālās palīdzības nodaļa (pabalsti)
    Adrese:
    Lāčplēša iela 2, Valmiera, Valmieras nov., LV-4201
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 18:00
    Otrdiena 08:00 - 17:00
    Trešdiena 08:00 - 17:00
    Ceturtdiena 08:00 - 17:00
    Piektdiena 08:00 - 16:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -