Licence dabasgāzes kā degvielas mazumtirdzniecībai

Valsts ieņēmumu dienests

Informācija atjaunota 06.03.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz jaunu lapu
Fiziskās personas, Juridiskās personas Saņēmēji
Maksas pakalpojums

Licence dabasgāzes kā degvielas mazumtirdzniecībai, kas dod nodokļu maksātājam tiesības realizēt dabasgāzes mazumtirdzniecību Latvijā.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Iesniegumu un dokumentus speciālās atļaujas (licences) saņemšanai vai pārreģistrācijai komersants iesniedz elektroniski Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), izvēloties sadaļu "Dokumenti" – "No veidlapas" – "Akcīzes preču licenču un sertifikātu iesniegumi" – "Iesniegums speciālas atļaujas (licences) dabasgāzes kā degvielas mazumtirdzniecībai saņemšanai, pārreģistrācijai vai anulēšanai". Iesnieguma veidlapu un tam pievienojamos dokumentus nosaka Ministru kabineta 04.04.2017. noteikumi Nr.199 (17.punkts). Komercdarbība ar dabasgāzi ir atļauta tikai tādā darbības vietā, kurā reģistrēta nodokļu maksātāja juridiskā adrese vai struktūrvienība. 2. Valsts nodevas samaksa Par licences izsniegšanu tiek iekasēta valsts nodeva. Valsts nodevu samaksā 10 dienu laikā pēc iesnieguma iesniegšanas par speciālās atļaujas (licences) saņemšanu vai pārreģistrāciju. 3. Pakalpojuma saņemšana Speciālā atļauja (licence) komersantam tiek nosūtīta elektroniski – VID EDS. VID tīmekļvietnes sadaļā “Publiskojamo datu bāze” ir pieejama informācija par izsniegtajām speciālajām atļaujām (licencēm).

  • 1.
    Maksājumu informācija
    Maksājuma piezīmes:
    Par speciālās atļaujas (licences) dabasgāzes kā degvielas mazumtirdzniecībai saņemšanu maksājama valsts nodeva 71 euro par katru tirdzniecības vietu. Lai pārreģistrētu speciālo atļauju (licenci) dabasgāzes kā degvielas mazumtirdzniecībai, ja netiek pieteikta jauna darbības vieta, maksājama valsts nodeva 14 euro apmērā, bet, ja tiek pieteikta jauna tirdzniecības vieta, – 71 euro par katru vietu. Valsts nodeva par licences izsniegšanu vai pārreģistrāciju jāmaksā Valsts kases, reģ.Nr.90000050138 norēķinu kontā Nr.LV32TREL1060000921400 (Valsts kase, BIC kods TRELLV22). Maksājuma uzdevumā obligāti jānorāda nodokļu maksātāja reģistrācijas kods un licences veids vai sērija.
  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Lēmumu viena mēneša laikā no tā spēkā stāšanās dienas var apstrīdēt VID ģenerāldirektoram, rakstveida iesniegumu: 1) iesniedzot VID elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS); 2) nosūtot pa pastu uz adresi Talejas iela 1, Rīga, LV-1978; 3) izmantojot drošu elektronisko parakstu, nosūtot to uz VID e-pasta adresi vid@vid.gov.lv.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Valsts ieņēmumu dienests
    Reģistrācijas numurs:
    90000069281
    Papildu informācija:
    Talejas iela 1, Rīga, LV-1978, +371 67120000, vid@vid.gov.lv, www.vid.gov.lv

Pakalpojumu kanāli: