Ģeotelpiskās informācijas izsniegšana (Rīga)

Rīgas valstspilsētas pašvaldība

Informācija atjaunota 12.03.2024.

Studenti, Fiziskās personas, Juridiskās personas Saņēmēji

Ģeotelpiskā informācija tiek izsniegta no Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamentā uzturētajām ģeotelpisko datu kopām, ja pieprasījumā norādītajai teritorijai tāda ir pieejama. Pēc pieprasījuma saņemšanas Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departaments izvērtē, vai pieprasījums atbilst kādam no šiem kritērijiem: • pieprasītājs ir noslēdzis sadarbības līgumu par projekta izstrādi valsts vai pašvaldības noteikto uzdevumu izpildei (lokālplānojumu izstrāde, skiču projekti u.tml.); • pieprasītājs ir valsts vai pašvaldības iestāde, kurai informācija nepieciešama normatīvos aktos noteikto uzdevumu izpildei (lokālplānojumu izstrāde, skiču projekti, metu konkursi u.tml.); • pieprasītājs ir studējoša persona (turpmāk - students), kurai dati nepieciešami diplomdarba vai studiju darba izstrādei; • ģeotelpiskā informācija ir pieejama atvērto datu formātā un nav izplatīšanas ierobežojumu. Pēc pieprasījuma izvērtēšanas atbilstoši Ģeotelpiskās informācijas likumam un 30.08.2011. MK noteikumiem Nr.673 “Ģeotelpisko datu kopas izmantošanas noteikumu obligātais saturs un izmantošanas atļaujas saņemšanas kārtība” tiek izsniegta licence vai atļauja par ģeotelpiskās informācijas izmantošanu (turpmāk - Licence). Licenci iespējams parakstīt vai nu attālināti ar drošu elektronisko parakstu, vai arī klātienē. Ģeotelpiskā informācija tiek izsniegta konkrētās datu kopas oriģinālajā uzturēšanas datu formātā, atsevišķos gadījumos iespējama datu konvertācija uz citiem datu formātiem. Datu saņemšana tiek nodrošināta, veicot to lejupielādi internetā vai saņemot datus klātienē, iekopējot to pieprasītāja elektroniskā datu nesējā. Dati tiek izsniegti bez maksas.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pieprasīšanas solis Pakalpojuma pieprasīšanas veidi ir sekojoši: • klātiene – jāiesniedz aizpildīts un parakstīts pieprasījums un nepieciešamie dokumenti Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta Ģeomātikas pārvaldē Dzirnavu ielā 140, Rīgā; • e-pasts – jānosūta aizpildīts un ar drošu elektronisko parakstu parakstīts pieprasījums un nepieciešamie dokumenti uz e-pastu geo@riga.lv. Pieprasījumam jāpievieno kartogrāfisks attēls (zemes robežu plāns u.tml.) ar iezīmētu teritoriju, par kuru tiek pieprasīta ģeotelpiskā informācija. Studējošai personai papildus jāiesniedz izziņa no augstākās izglītības iestādes, kas apliecina, ka ģeotelpiskās informācijas pieprasītājs ir attiecīgās iestādes students un izstrādā diplomdarbu vai studiju darbu, norādot darba nosaukumu. 2. Pakalpojuma saņemšana Pakalpojuma saņemšanas veidi ir sekojoši: • klātiene – Licences parakstīšana klātienē notiek Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departamenta Ģeomātikas pārvaldē Dzirnavu ielā 140, Rīgā. Pieprasītāja Licences eksemplārs var tikt nosūtīts uz pieprasījumā norādīto adresi. Pieprasītājam tiek nosūtīta saite informācijas lejupielādei (pieejama 10 (desmit) darba dienas) vai informācija tiek iekopēta pieprasītāja elektroniskā datu nesējā; • e-pasts – uz pieprasījumā norādīto e-pasta adresi pieprasītājam tiek nosūtīta Licence parakstīšanai ar drošu elektronisko parakstu. Pēc abpusējas Licences elektroniskas parakstīšanas tās eksemplārs *.edoc datu formātā tiek nosūtīts pieprasītājam uz pieprasījumā norādīto e-pasta adresi • Cits – pieprasītājam tiek nosūtīta ģeotelpiskās informācijas lejupielādes saite mākoņkrātuvē Microsoft OneDrive (pieejama 10 (desmit) darba dienas).

  • 1.
    Dokumenti un veidlapas

    Pakalpojuma pieprasītājam ir jāatbilst sekojošiem kritērijiem: • pieprasītājs ir noslēdzis sadarbības līgumu par projekta izstrādi valsts vai pašvaldības noteikto uzdevumu izpildei (lokālplānojumi, skiču projekti u.tml.); • pieprasītājs ir valsts vai pašvaldības iestāde, kurai informācija nepieciešama normatīvos aktos noteikto uzdevumu izpildei (lokālplānojumi, skiču projekti, metu konkursi u.tml.); • pieprasītājs ir studējoša persona, kurai dati nepieciešami diplomdarba vai studiju darba izstrādei; • jebkura fiziska vai juridiska persona, ja pieprasītā ģeotelpiskā informācija ir pieejama atvērto datu formātā un nav tās izplatīšanas ierobežojumu.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Rīgas valstspilsētas pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90011524360
    Papildu informācija:
    Bezmaksas informatīvais tālrunis 80000800, www.riga.lv

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Citi klātienes kanāli:
    Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departaments
    Adrese:
    Dzirnavu iela 140, Rīga, LV-1050
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:30 - 18:00
    Otrdiena 08:30 - 17:00
    Trešdiena 08:30 - 17:00
    Ceturtdiena 08:30 - 18:00
    Piektdiena 08:30 - 15:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -
    Citi klātienes kanāli:
    Rīgas valstspilsētas pašvaldības Pilsētas attīstības departaments
    Adrese:
    Dzirnavu iela 140, Rīga, LV-1050
    Darba laiki:
    Pirmdiena -
    Otrdiena 09:00 - 12:00

    9.00-12.00

    Trešdiena -
    Ceturtdiena 13:00 - 16:00

    13.00-16.00

    Piektdiena -
    Sestdiena -
    Svētdiena -
  • 1.
    Citi kanāli
    Darba laiki:
    Pirmdiena -
    Otrdiena -
    Trešdiena -
    Ceturtdiena -
    Piektdiena -
    Sestdiena -
    Svētdiena -