Pašvaldības atbalsts audžuģimenei/specializētajai audžuģimenei (Krāslavas novads)

Krāslavas novada pašvaldība

Informācija atjaunota 05.08.2024.

Nospiežot pogu "Pieprasīt pakalpojumu", Jūs tiksiet pārvirzīts uz e-adresi
Citi Saņēmēji

Audžuģimenei ir tiesības pašvaldības sociālajā dienestā pierasīt pabalstu: 1) apģērba un mīkstā inventāra igādei. Pabalstu izmaksā tās pašvaldības sociālais dienests, kuras bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ievietošanu audžuģimenē. 2) bērna uzturam par audžuģimenē uzņemta bērna aprūpi. Pabalstu izmaksā tās pašvaldības sociālais dienests, kuras bāriņtiesa pieņēmusi lēmumu par bērna ievietošanu audžuģimenē.

  • 1.
    Pakalpojuma saņemšanas procesa apraksts

    1. Pakalpojuma pieprasīšana Audžuģimenei jāaizpilda iesniegums, kas adresēts Krāslavas novada bāriņtiesai, iesniegumu var iesniegt klātienē (uzrādot personas apliecinošu dokumentu - pasi vai ID karti) vai portālā www.latvija.lv. Pa e-pastu nosūtītam iesniegumam ir jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu, pievienojot laika zīmogu. 2. Apstrādes solis Sociālais dienests desmit darba dienu laikā no iesnieguma saņemšanas izvērtē situāciju audžuģimenē, veic apsekošanu mājās un novērtē pabalsta nepieciešamību atbilstoši bērna vajadzībām. Ja audžuģimene, kas nedzīvo Krāslavas novadā, iesniedz iesniegumu par pabalsta bērna apģērba un mīkstā inventāra iegādei piešķiršanu, Sociālais dienests pieprasa atzinumu par nepieciešamajām vajadzībām tā pagasta/pilsētas sociālajam dienestam vai sociālajam darbiniekam, kura teritorijā audžuģimene ir deklarējusi savu dzīvesvietu. Sociālais dienests par pabalsta apmēru lemj pēc apsekošanas mājās veikšanas vai atzinuma saņemšanas no attiecīgās pašvaldības. 3. Pakalpojuma saņemšana Atbilde tiek saņemta atbilstoši norādītajam atbildes saņemšanas veidam - portālā www.latvija.lv, e-pastā, pa pastu vai klātienē. Krāslavas novada pašvaldības iestāde “Sociālais dienests” nodrošina sociālās garantijas bērnam, kurš uz laiku ir ievietots audžuģimenē, atbilstoši viņa vajadzībām, piešķirot pabalstu bērna uzturam audžuģimenē, pabalstu apģērba un mīkstā inventāra iegādei bērnam.

  • 1.
    Pārsūdzēšana

    Pašvaldības sociālā dienesta pieņemto lēmumu par piešķirto vai atteikto pabalstu persona var apstrīdēt pašvaldībā. Pašvaldības domes pieņemto lēmumu ģimene (persona) var pārsūdzēt Administratīvajā rajona tiesā likumā noteiktajā kārtībā.

  • 1.
    Kontaktinformācija
    Nosaukums:
    Krāslavas novada pašvaldība
    Reģistrācijas numurs:
    90001267487
    Papildu informācija:
    socdienests@kraslava.lv

Pakalpojumu kanāli:

  • 1.
    Klātienes kanāli
    Citi klātienes kanāli:
    Sociālais dienests
    Adrese:
    Grāfu Plāteru iela 6, Krāslava, Krāslavas nov., LV-5601
    Darba laiki:
    Pirmdiena 08:00 - 17:15

    Pusdienu pārtraukums no plkst. 12.00 līdz 12.30

    Otrdiena 08:00 - 17:15

    Pusdienu pārtraukums no plkst. 12.00 līdz 12.30

    Trešdiena 08:00 - 17:15

    Pusdienu pārtraukums no plkst. 12.00 līdz 12.30

    Ceturtdiena 08:00 - 17:15

    Pusdienu pārtraukums no plkst. 12.00 līdz 12.30

    Piektdiena 08:00 - 13:00
    Sestdiena -
    Svētdiena -